Änglalikt » Klänningar » Bröllopsklänningar » Brudklänningar

Brudklänningar

Brudklänningar går allt som oftast i vit nyans, från helt kritvit till lätt gulaktig äggskalsvit. Trots att färgområdet är så smalt är utbudet stort då det finns många olika modeller, skurningar och snitt. Allt från klassiska enkla till exklusivt påkostade sagoklänningar.

Man kan spendera massor av tid och titta på bröllopsklänningar. Här har vi gjort ett urval så att du kommer igång. Alla dessa klänningar går att beställa online.

Titta längre ner på sidan om du vill lära dig mer om de olika formerna på bröllopsklänningar som finns.

Populärt inom brudklänningar

Hjälp med att välja rätt klänning till bröllopet

Steg ett är att bestämma sig för vilken klänningsmodell du vill ha. Det finns i grova drag sex olika former på klänningarna.

A-linjeformad, ser ut som ett A med en smal överdel och där klänningen blir bredare och bredare ju längre ner mot golvet man kommer.

Kolumn eller cylinder, en rak form på bröllopsklänning som liknar en tub, cylinder eller kolumn. Den här modellen bör figursys för att sitta snyggt men ska inte sitta tajt.

Sjöjungfruformad, en klänning som behöver figursys och som ska sitta väldigt tajt. Den har en tajt överdel och är tajt ända ner till knäna då den får en skarp kurva och blir väldigt vid istället och går ner ända mot golvet så att skorna inte syns. Man ser ut som en sjöjungfru helt enkelt med en stjärtfena.

Balklänning, har en figursydd överdel som sitter ganska tajt. Vid midjan övergår modellen till att ha en väldigt puffig och vid nederdel som ska ha mycket luft. Tänk sagoprinsessa – Askungen!

Trumpetformad, en klänningsform som är lite av en blandad A-klänning med sjöjungfru. Den börjar som en A-klänning men strax ovanför knäna gör klänning en böj och blir betydligt vidare än A-formen nedtill.

Kort bröllopsklänning, det finns inget som säger att en bröllopsklänning måste vara en långklänning ner till marken. Man kan absolut bära en kortare klänning till bröllop.

När du sen valt vilken modell du gillar bäst är det genast lättare att sålla igenom det stora utbudet. De allra flesta bröllopsklänningar är vita, så där behöver du inte välja så mycket. Det som återstår är vilken utsmyckning och detaljer du gillar.