Änglalikt » Klänningar » Bröllopsklänningar » Tärnklänningar

Tärnklänningar

Att välja brudtärneklänning är något som ska göras i samråd med bruden. Den klänning som bruden ska bära styr lite över hur tärnklänningen ska se ut. Det är vett och etikett att brudtärnans klädsel inte tar uppmärksamhet från den ena huvudrollsinnevaren för dagen.

Ska det vara flera tärnor på bröllopet är det bra om man inte släpper det alltför fritt att välja. Det kan vara bra att åtminstone försöka styra lite kring färgvalet och längden på klänningen till brudtärnan.

För att komma igång är det bästa att helt enkelt börja titta på flera olika klänningar. Därför har vi här samlat ihop tärnklänningar online.

Populärt inom tärnklänningar

Vem betalar brudtärnornas klänningar?

En fråga som kan dyka upp inför ett bröllop är vem som ska betala en brudtärnas klänning. Är det brudtärnan själv som ska stå för kostnaden eller ska brudparet betala för hela eller delar av klädseln?

Det finns lite olika sätt på hur man kan resonera kring kostnaden. Om brudparet har väldigt strikta önskemål om hur klänningen ska se ut bör de även betala för den. Det gäller även om de anser att hår och smink ska följa en viss styling som kanske kräver professionell hjälp.